visual1.jpg
 
 

‘Buurtbemiddeling: een mooi juweeltje.’

Persberichten

Zón zeven jaar geleden ging Kees (73 jaar) met pensioen. Als accountmanager had hij altijd met mensen gewerkt en nu zocht hij een nieuwe, zinvolle besteding.

Hij las in de krant een artikel over buurtbemiddeling. Bij deze organisatie bemiddelen vrijwilligers in conflicten tussen buren. Het sprak Kees aan en hij nam al snel contact op. Hettie Schoonhoven, de coördinator, heette hem van harte welkom en na een korte opleiding in de doelstellingen en werkwijze van buurtbemiddeling kon Kees aan de slag. Lees meer.

25 jaar Buurtbemiddeling

En daar zijn we trots op! Onderzoek, landelijke kentallen en de tien kenmerken tonen aan dat buurbemiddeling onmisbaar is. Lees meer.

 

Dat is makkelijk praten!

1 op de 4 Nederlanders ergert zich wel eens aan zijn buren. Het gaat vaak om kleine irritaties die op lange termijn tot grote ergernissen kunnen leiden.

Hoe voorkom je dat dat gebeurt? Er samen over praten is niet altijd even makkelijk. Toch kun je er zelf iets aan doen. Lees meer.

 

CCV - 2 oktober 2019

Postion paper CCV, rondetafelgesprek burenoverlast Lees meer

 

NRC - 26 september 2019

Burenruzie Harde muziek, jankende kinderen, slaande deuren; steeds meer mensen hebben last van de buren. Met alle gevolgen van dien. „Ik leed aan chronisch slaapgebrek.”

Michelle (46) woonde met man en twee jonge kinderen naar tevredenheid in een rijtjeshuis in het midden van het land. De huizen waren gehorig, maar daar had niemand last van. Dat veranderde toen de buurman overleed en er een jong gezin naast hen kwam wonen. De twee buurjongetjes bleken notoire huilers, vooral ’s nachts. „Het ene kind kon niet slapen en huilde, het andere werd drie keer per nacht krijsend wakker van nachtmerries. Ik werd er gek van”, vertelt Michelle, die om pivacyredenen niet met haar achternaam en woonplaats in de krant wil, nu vijf jaar later. Lees meer.