visual1.jpg
 
 

‘Een vredespijp roken brengt de gezondheid geen schade toe.’

Persberichten

CCV - 2 oktober 2019

Postion paper CCV, rondetafelgesprek burenoverlast Lees meer

 

NRC - 26 september 2019

Burenruzie Harde muziek, jankende kinderen, slaande deuren; steeds meer mensen hebben last van de buren. Met alle gevolgen van dien. „Ik leed aan chronisch slaapgebrek.”

Michelle (46) woonde met man en twee jonge kinderen naar tevredenheid in een rijtjeshuis in het midden van het land. De huizen waren gehorig, maar daar had niemand last van. Dat veranderde toen de buurman overleed en er een jong gezin naast hen kwam wonen. De twee buurjongetjes bleken notoire huilers, vooral ’s nachts. „Het ene kind kon niet slapen en huilde, het andere werd drie keer per nacht krijsend wakker van nachtmerries. Ik werd er gek van”, vertelt Michelle, die om pivacyredenen niet met haar achternaam en woonplaats in de krant wil, nu vijf jaar later. Lees meer.

Bijna alle woningcorporaties en hun huurders zien de woonoverlast het afgelopen jaar weer toenemen. Dat geeft 76 procent van de ondervraagde corporaties aan. Geluidsoverlast en verwaarlozing van de woning zorgen voor de meeste overlast. Dit blijkt uit een enquête van Aedes onder 195 corporaties (70 procent van alle corporaties). Lees meer.

Volkskrant - 26 september 2019

Burenruzies: de gemiddelde tv-kijker smult ervan, maar in het echt kan een ruzie ziekmakend zijn. De buurtbemiddelaar probeert de boel te sussen. Vaak met succes, maar soms staat de bemiddelaar machteloos: vooral mensen met psychische problemen laten zich lastig helpen. Lees meer.

 

Hetccv.nl - juni 2019

Het warme zomerweer heeft niet alleen zonnige kanten. In het laatste weekend van juni rukte de politie alleen al in Enschede 28 keer uit voor een incident. Het aantal landelijke meldingen van een burenruzie nam afgelopen jaar met 2.000 toe tot 17.000. “We zien burenoverlast vaak explosief stijgen bij mooi weer”, zegt Frannie Herder van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), gespecialiseerd in buurtbemiddeling. Lees meer.